Over Raymond

RAY-CHART

Hij is in Den Haag geboren (voor de geïnteresseerde, het plaatje van zijn geboorte-horoscoop is hier ook te zien). Zijn vader was onderwijzer, maar is daarvoor ruim 20 jaar lang amateur jazz-musicus geweest (saxofoon & klarinet). Na de onderwijzer periode is zijn vader tot aan zijn pensioen nog collecteur geweest van de Staatsloterij. Zijn moeder was gewoon, wel, moeder dus. Ze besteedde al haar tijd aan het opvoeden van Raymond en zijn jongere zus, Loretta.

Raymond heeft na de lagere school eerst 2,5 jaar op de toen zo geheten Handelsdagschool gezeten, maar is daarna overgestapt naar de MAVO, vervolgens de HAVO, en behaalde daarna zijn Atheneum A diploma. om dan de Leraren opleiding ZWN te Delft te volgen, (vakken biologie/soc. geografie) en tenslotte nog een jaartje gewerkt bij een vriend. In 1985 leerde hij Ciska kennen op een feestje van een mede-studente van de opleiding. En nog geen 2 jaar later begon hij met Ciska het paranormale werk.

Wat betreft zijn paranormale interesse, maakte hij al op 12-jarige leeftijd kennis met de  astrologie, die een 4-tal keren terugkeerde in zijn leven. Nadat hij Ciska leerde kennen, heeft hij sheetsde interesse vastgehouden en in de diepte verder ontwikkeld.  Later zijn hier nog interessen in hand- en kaartlezen bijgekomen.
Hij heeft in ’85-’86 nog enige tijd zelf berichten uit ‘andere’ dimensies via automatisch schrift doorgekregen, maar de informatie was zo abstract, metafysisch en onpersoonlijk, dat het niet echt geschikt was om mensen mee te helpen.